hero-circle
Dichtbij, onafhankelijk en gratis
Zichtbaar en dichtbij, in de wijk

Wij zijn herkenbaar aanwezig in de wijk, van maandag tot en met zaterdag en regelmatig ook ’s avonds tot 9 uur.  Je vindt ons in publieke ruimtes en op straat en je kunt ons altijd aanspreken.

Onafhankelijk

Wij werken onafhankelijk. We ondersteunen je bij de vragen, problemen, zorgen of ideeën voor jezelf of voor de buurt.
We geven geen indicaties af – wel kunnen we je helpen daarvoor een aanvraag in te dienen.

We werken samen

MET werkt nauw samen met  zorgorganisaties, woningbouwverenigingen, huisartsen en organisaties voor geestelijke gezondheidszorg, politie, jeugdorganisaties.
Soms heb je te maken met meerdere organisaties, waaronder MET. In dat geval spreken we altijd duidelijk met je af wie jouw belangrijkste aanspreekpunt is.

Wat u van ons kunt verwachten

Als je via de pagina Contact je gegevens en kort je vraag aan ons doorgeeft, neemt een sociaal werker binnen een werkdag contact met je op.
Hij of zij neemt je vraag met je door en bespreekt met je of MET de juiste organisatie voor jouw vraag is. Zo niet, dan brengen we je in contact met een organisatie die dat wel kan zijn.

Als je bij MET aan het juiste adres bent, noteren we je gegevens en zorgen we dat je zo snel mogelijk een afspraak hebt met de sociaal werker die je het beste kan ondersteunen. Deze afspraak is bij je  thuis. Als je dat liever niet wil, dan spreken we in overleg elders af.

Samen met de sociaal werker breng je jouw vraag verder in kaart en ga je ermee aan de slag. De sociaal werker geeft informatie en advies, denkt met je mee, brengt je in contact met mensen die weer verder kunnen helpen en helpt je om zaken op een rij te krijgen. We nemen het vraagstuk dus niet van je over, maar ondersteunen u bij het oplossen of aangaan ervan.

Tussentijds en aan het eind van het traject bekijken we welke resultaten zijn behaald en hoe je - met of zonder ondersteuning - weer verder gaat.

Betrouwbaar & zorgvuldig

Wij maken voor je vraag een digitale persoonskaart aan. Zonder die kaart is ondersteuning door MET niet mogelijk. Je kunt niet anoniem een vraag stellen. Met jouw gegevens gaan we uiteraard zorgvuldig om en je kunt deze altijd zelf inzien. We registreren wat nodig is, niet meer en niet minder. Zie voor meer informatie ons privacybeleid

Nazorg

Na afronding van het ondersteuningstraject, nemen we binnen 2 weken contact met je op om te horen hoe het met je gaat én hoe je de ondersteuning hebt ervaren.
Uiteraard kun je - ook als het traject al is afgesloten - altijd weer contact met ons opnemen als het toch niet lukt.

Kosten

De dienstverlening van MET is voor inwoners van Dijk en Waard kosteloos; de gemeente betaalt ons.
Voor activiteiten vragen we soms een kleine eigen bijdrage.