hero-circle
Je haalt bij ons het beste uit jezelf

Stage als sociaal werker

Praktijkervaring opdoen en jouw vaardigheden als sociaal werker ontwikkelen. Dat is wat MET Dijk en Waard jou biedt als stagiair. Jij krijgt de kans om bij ons te leren. Wat deze stage nog leuker maakt? Met eigen ogen zien welke impact jij maakt op de inwoners. Vul jouw gegevens in en groei samen met ons als professional.

MET Dijk en Waard: jouw stageplek?

Het beste uit zo’n 90.000 inwoners én uit jezelf halen. Dat is waar MET Dijk en Waard voor staat. Dit doen wij met 52 collega’s op een verfrissende, wat eigenwijze en nieuwsgierige manier. We staan open om het werk op een andere manier te doen, houden ontwikkelingen in de gaten en baseren onze werkzaamheden op trends die we in ons werkgebied zien. Zo herken je ons in de wijk door de groene kleding. Verder maakt MET Dijk en Waard onderdeel uit van WelschapSocius Groep.

De teams

De medewerkers werken verspreidt over 3 multidisciplinaire gebiedsteams: Heerhugowaard Noord, Heerhugowaard Zuid en Langedijk. Deze bestaan uit sociaal werkers met verschillende specialismen: maatschappelijk werk, cliëntondersteuning, sociaal juridische dienstverlening, samenlevingsopbouw & jongerenwerk. Ook is er een overstijgend team dat verschillende projecten uitvoert. MET bestaat uit een groep collega’s die bereid zijn elkaar te helpen en variëren in achtergrond, leeftijd en aantal jaar werkervaring. Kortom, je leert ontzettend veel.

Wat ga jij doen?

Tijdens je stage loop jij met de verschillende specialismen binnen het gebiedsteam mee. Hierdoor ontdek jij de enorme diversiteit aan hulpvragen. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning bij een wmo-aanvraag, eenzaamheid, overlast van jongeren en hulp bij de organisatie van een evenement. Op deze manier krijg je een goed beeld van de organisatie en dé kans om te ontdekken wat jij leuk vindt. Wanneer je werkt hangt af van de dagen waarop jij naar school gaat. Wij passen ons aan jouw rooster aan.

Jouw stage begint met een lunch waar je kennis maakt met alle stagiaires, de begeleiders en de managers Jeroen en Lenda. Ook krijg je een laptop, telefoon en MET kleding . Wij geloven in zichtbaarheid, daarom werk je veel ambulant. Je vindt ons in publieke ruimtes en staan hierdoor altijd dicht bij de inwoners. Zeker in de eerste 4 maanden van je stage loop je samen met de collega’s van een gebiedsteam mee. Ben je er aan toe dan mag je daarna zelfstandig aan de slag.

Wat wij jou bieden

De mogelijkheid om te doen waar jij goed in bent. Dat is wat wij jou bieden. Ook werk je samen met enthousiaste en toegewijde collega’s die graag hun kennis van het vakgebied met jou willen delen. Hierbij zijn zij transparant en eerlijk. Verder bestaat het werkgebied uit een mix aan culturen en uiteenlopende type wijken. Dit maakt dat elke dag weer anders is.

Maak alvast kennis met Anouk de Boer en Celine Dumont. Zij zijn gestart als stagiair bij MET Dijk en Waard en werken er nog steeds.

Wat neem je mee?

We delen graag onze kennis en willen ook van jou leren. Daarom vinden wij het belangrijk dat jij nieuwsgierig bent en vragen durft te stellen. Op deze manier blijven we elkaar uitdagen. Werken in de avond en in het weekend? Ook dat komt voor tijdens jouw stage.

Verder ben jij:

  • een mbo- of hbo-student in het 3de of 4de jaar
  • op zoek naar een stage voor minimaal 16 uur per week
  • een jaar beschikbaar

Wil jij bij ons stage lopen?

L​euk! Vul hieronder jouw gegevens in en Suleika van Holland, sociaal werker, neemt binnen 3 werkdagen contact met je op. De velden met een * zijn verplicht.

Heb je nog vragen? Stuur Suleika een mail via suleika.vanholland@metdijkenwaard.nl of bel 06 411 30 474. Een WhatsApp bericht sturen mag natuurlijk ook.

Jouw gegevens

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

In 4 stappen naar jouw stageplek

1. Jouw stageverzoek

Binnen 3 werkdagen neemt Suleika contact met jou op en plant een kennismakingsgesprek met je in.

2. Kennismakingsgesprek

Tijdens deze afspraak op locatie vertelt Suleika je graag meer over de inhoud van jouw stage. Zij gaat dieper in op wie je bent en wat je leuk vindt. Is er een match? Dan zetten we de volgende stap.

3. Gaan we samen verder?

Leuk! We plannen een afspraak om kennis te maken met een collega van het gebiedsteam. Ook Jeroen Gunneman, de manager, sluit bij dit gesprek op Het Zakenstation in Heerhugowaard aan.

4. De stageovereenkomst

Jij maakt ons blij en ontvangt een stageovereenkomst. Het aanvragen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) is voor jouw stage noodzakelijk. Deze kosten vergoeden wij. We kijken uit naar jouw komst.