hero-circle
Je haalt bij ons het beste uit jezelf

Stagiaires zijn onze collega’s van de toekomst

Als stagiaire kan je je hart ophalen bij MET. Het hele brede spectrum van het sociale werk komt aan bod tijdens jouw stage. Je kan denken aan: meelopen met het jongerenwerk, een maatje zijn voor een mantelzorgvrager, meedraaien bij het voorleesproject, meegaan op huisbezoeken met een maatschappelijk en/of clientondersteuner, actief de wijk in met een opbouwwerker enz. Daarnaast is er veel ruimte voor eigen inbreng; jouw talent en persoonlijkheid kunnen het verschil maken voor een inwoner en ook voor ons als organisatie.

We verwachten een actieve en nieuwsgierige houding, geen 9 tot 17 uur mentaliteit, out of the box durven denken, buiten de lijntjes durven te kleuren, goed je grenzen aangeven, goed zorgen voor jezelf... en humor helpt altijd.

Zowel MBO als HBO stagiaires zijn bij ons welkom. Na een motivatiebrief gaan we in gesprek om van beide kanten te kijken of er een match is en of we aan elkaars verwachtingen kunnen voldoen. Als we blij worden van elkaar, dan kunnen we de administratieve dingen regelen en kan je stage beginnen.

Een HBO stagiaire krijgt eerst in inwerkperiode. Je loopt dan eerst mee met een MET collega. Daarna ga je zelfstandig op pad.
Een MBO stagiaire blijft langer onder de hoede van een MET medewerker. In overleg kijken we of en hoe je op een gegeven moment zelfstandig gaat werken.

Er zijn vele trajecten hierin mogelijk. Wij hebben de voorkeur voor een meerdaagse stage, minimaal 2 dagen per week.