hero-circle
“Met dit werk maak ik een ander én mezelf blij”

Aan de slag als zorgmaatje

 

Met 1 tot 3 uur in de week maak jij al iemand blij

Op een laagdrempelige manier iets kunnen betekenen voor een ander. Jij, het zorgmaatje, bent ontzettend waardevol. Wil jij met jouw inzet een inwoner van Dijk en Waard blij maken? Wij vertellen je graag meer.
 

Wat ga je doen?

Als zorgmaatje ondersteun je de mantelzorgers van inwoners uit de gemeente Dijk en Waard. Deze mantelzorger varieert van een kind tot aan een oudere en zorgt voor een hulpbehoevend persoon.

Er is een ruime afwisseling aan hulpvragen. Denk bijvoorbeeld aan het samen drinken van een kop koffie, het maken van een wandeling, bezoeken van een tuin- of winkelcentrum, het doen van een gezelschapsspel of iets creatiefs. Deze trajecten kunnen kort of langdurend zijn. Samen kijken we wat het beste bij je past.
 

Wat krijg jij ervoor terug?

Jij maakt voor de mantelzorgers en cliënten hét verschil. Je biedt ze namelijk net het steuntje in de rug die zij nodig hebben. Daarnaast geeft vrijwilligerswerk veel voldoening, leer je veel en ontmoet je nieuwe mensen. Zo vinden er minimaal 4 keer per jaar bijeenkomsten plaatsen waar uiteenlopende thema's aan bod komen. Financieel veilig ouder worden, ouderen misbruik, dementie, autisme en niet aangeboren hersenletsel zijn hier voorbeelden van. Op deze manier kom je in contact met de andere vrijwilligers en kun jij je verder ontwikkelen.

Vooraf start je met een introductiecursus waar onderwerpen als hoe ga je om met moeilijke vragen, aangeven van grenzen en wat zijn rode en groene vlaggen aan bod komen. Een goede basis om als zorgmaatje te beginnen.

 

Dit vrijwilligerswerk is voor mezelf heel verrijkend. Daarnaast hebben we samen heel veel plezier

Attie - Zorgmaatje

 

Wat wij vragen?

Bijna iedereen kan vrijwilligerswerk doen óók met een beperking. Het gaat erom dat je enthousiast en geïnteresseerd bent. Om als zorgmaatje aan de slag te gaan is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) belangrijk. Vooraf vindt er daarom een check plaats. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je minimaal 1 tot 3 uur per week beschikbaar bent en zelf over de mogelijkheid beschikt om bij de cliënt te komen.

Enthousiast?

Leuk! Meld je vandaag nog aan als zorgmaatje door op de button te klikken en een mail te sturen naar zorgmaatjes@metdijkenwaard.nl. Bel je liever? Neem dan contact op met Sandra Berns (sociaal werker) via 06 425 44 931. Je bereikt haar op maandag, donderdag en vrijdag. Een WhatsApp bericht sturen mag natuurlijk ook.

Wil je graag als vrijwilliger aan de slag en weet je niet of zorgmaatje bij jou past? Laat het ons weten en we kijken samen naar de (andere) mogelijkheden.

Ik meld me nu aan >

Hoe nu verder?

Na jouw aanmelding neemt Sandra binnen drie werkdagen contact met je op voor het inplannen van een afspraak. We gaan dan dieper in op jouw behoeftes. Bij een goed gesprek vragen we direct een VOG aan en gaan we op zoek naar een match. Vaak vinden wij deze vrij snel. Zien wij een match? Dan vindt er eerst een kennismakingsgesprek met jou, een coördinator van MET, de cliënt en mantelzorger plaats. Is er een klik? Geweldig! We stemmen samen de afspraken af.